понеделник-петък 10:00 - 18:00 +359 886 17 17 15

Отзиви

Отзиви и препоръки
Да бъдеш сниман от Ивелина Чолакова е истинско удоволствие и изживяване с усмихнати спомени в рамка! Цялото ни семейство я обичаме много и ценим нейният невероятен професионализъм и отдаденост! Тя е нашият семеен фотограф вече близо 7 години и семейните ни събития и Коледи без нея са невъзможни! Иве, обичаме те!”

Петър, Вики, Диана и Иван Пенкови

Ивелина Чолакова е чудесен фотограф, защото е чудесен човек! Тя обича клиентите си и това си личи от снимките й. Винаги е готова да излезе с идеи и да даде сто процента от себе си, защото се вълнува от всяка една история, която заснема. И най-важното, Ивелина не просто прави снимки, тя разказва истории, има око за детайла и винаги улавя истинските емоции на хората! Ако искате след години да радглеждате с усмивка и умиление семейните си албуми, доверете се на Ивелина Чолакова да заснеме вашият празник.

Кремена Пашова

Истинският фотограф не прави снимки, той дава живот на емоцията , която остава след заснетия момент. При нас Ива дойде като сватбен подарък от нашите приятели. Сега тя е част от приятелите, а снимките, които направи събуждат “пеперудите в стомаха” всеки път, когато отворим албума. С много любов, Теди & Мартин

Теди & Мартин

В ръцете на Ивелина фотоапаратът сякаш придобива нейната интуиция и проницателност за хубавото в хората. За да може да излезе на снимката върху лицето на човека. Така стана и с мен - не знам как, но винаги, когато гледам нейните снимки, в очите си виждам какво съм си мислела и чувствала, когато ме е снимала. И го харесвам, защото тя ме обгърна в топлото си внимание още от входа на ателието. Няма как да не е изкарала най-доброто от мен на снимката.

Ана Димитрова

Откакто срещнахме Ивето думата "фотосесия" придоби ново звучене. Талантът й успява да накара дори най-намусеното и кисело дете да разцъфне. А вече успява да хване в един кадър цели пет усмивки! Посещението при нея стана семейна традиция, която всички чакаме с нетърпение. Един подарък за бъдещото ни "аз", когато с умиление ще се връщаме във времето. Благодарим сърдечно за миговете с нея и сме в очакване на много нови!

Семейство Драганови

Не помня кога се срещнахме за първи път по твоя професионална линия, но си спомням, че беше заради благотворителна кауза. Една от многото, в които не спря да участваш. Тогава целият ви отбор се състоеше от от много талантливи и обичащи фотографията хора, които са силно популярни и разпознаваеми. Всеки с негов личен стил. А аз си избрах теб и не сбърках. В годините не отказа да се развиваш, не спря на едно място, не спря да обичаш това, което правиш. В тези години (не ми даде мира да си възстановя точно колко са - 8 ГОДИНИ!) не спря да правиш жестове на внимание към всички, колкото и много да ставахме. Много мои приятели те откриха и станаха наши приятели. Радвам се, че пътищата ни се пресекоха! Сърце за теб!

Вера Гавраилова

За теб разбрах от сестра ми. Разгледах какви снимки правиш и ми харесаха много! Непринудени, много красиви и усмихнати снимки! Обадихме ти се, срещнахме се и ни допадна и като човек и не сбъркахме! Имаме много хубави спомени от сватбата и под формата на снимки! 🙂 Продължавай да усмихваш все така хората с таланта си! Желая ти успехи и занапред!

Севи и Васко

Искрени благодарности на прекрасния човек и професионалист Ивелина Чолакова, която запази нашите спомени по най-красивия начин. Иве, ти си един истински творец от сърце и душа, позитивен и добър човек. Благодарим ти за всеки уловен миг, за най-малките детайли които си запечатала завинаги за нас. Силно се надявам в най-скоро време да заснемем и нашата следсватбена фотосесия ❤

Десислава и Георги

"Прекрасен човек и прекрасен фотограф! Такова удоволствие и забавление е да те снима Ивелина Чолакова! А колкото до самите снимки, можете да видите и сами - те са просто вълшебни!"

Лилия Латева

"Перфектното съчетание между приятелско отношение и професионализъм. Търпение и разбиране към прищевките на младоженците. Високо качество и перфекционизъм в творчеството."

Изабела Христова

Ивелина Чолакова е НАШИЯТ семеен фотограф. Безкрайно съм щастлива, че чрез интуицията си я избрах преди доста години – само разговор по телефона беше достатъчен, за да усетя, че е чудесен човек. Това за мен е от изключително значение, защото искам, когато запечатваме лични, съкровени моменти с моите близки, зад обектива да е някой, който не просто снима прекрасно, но и умее да те предразположи да се отпуснеш/който е чувал как слънчево се смее Ивето, знае за какво говоря/. Препоръчвам я с цялото си сърце! А, и да не пропусна – Иве/само да сме здрави/, ангажирана си за 24-ти май 2019 г.!

Мария Бенева

Един фин човек, който с усет към детайла, с лекота, ефирност и усмивка, запечатва силни емоции, които само снимките й ще няпомнят вечно. Произведенията й са естествени, непринудени, но с изключителен характер. Благодаря ти, Иве, за всички моменти, които си уловила и за тези, които предстоят в годините! С обич, Цвети

Цветомира Бойчева

Ивето е страхотен човек и професионалист! Макар и доста рядко успяваме да си организираме фотосесия с цялото ни семейство и пътуваме специално от Панагюрище до София, само за да ни снима тя! Страшно съм й благодарна за отношението, с което подхожда към децата и старанието й, всеки път да бъдем най-специалните й клиенти! Благодаря ти Иве за уникалните преживявания! ❤

Ваня Костадинова

На 05.02.2017 бе нашата сватба,която нямаше да бъде така приказна без Ивелина.Истински професионалист с отношение към детайла,снимките станаха много нежни и красиви! Благодарим!

Венеция и Младен

Защо бих те препоръчала и бих се снимала пак при теб? Ами причините са много, Иве... Като започнем от безупречния професионализъм, минем през приятното преживяване и завършим с възхитителния резултат. Но най-вече, защото си един от най-зареждащите и позитивни хора с които съм се срещала, сърцето, което влагаш в работата ти личи от всеки твой кадър и заразителната ти усмивка е така отпускаща и топла. Имаш огромно семейство, Иве- част си от най-хубавите моменти на толкова много влюбени, майки и деца, абитуриенти... Част си и от моето семейство. 🙂 ❤

Елица Дикова

Много хубави неща могат да се кажат за работата на Ивелина Чолакова като фотограф-истински професионалист, с персонално отношение и усет към всеки клиент. Лично мен най-много ме впечатлява нейната “универсалност”-първата ми фотосесия беше по повод благотворителната и дейност- снима ни с детето, като хонорарът беше дарен на деца в нужда. Ползвала съм я като фотограф за бизнес фотосесии два пъти, за сватбен фотограф и във всички ситуации е подходила специфично, но с неизменен професионализъм. Рядко съм виждала снимки в такъв широк спектър с толкова много личен поглед и оттенък в кадрите. Ивелина е голяма Личност, прекрасен човек и именно затова е най-добра в работата и снимането на хора. А когато снима приятели- това е повече от снимка, това става преживяване!

Емилия Василева

Аз няма да изневеря на себе си и ще ти го напиша в рима - Обичам те! В живота си срещаме хора различни. Едни са прекрасни, други - зли и безлични. Едните изпълват ни дните с тъга, а други оставят в сърцето следа, която е ярка, прекрасна и мила и в мигове трудни, дарява ни сила. Такава следа ти остави във мен и усмихваш ме тихо, ден подир ден. Даряваш ме с толкова красота. С теб по-цветен и хубав изглежда света. Прекрасни спомени чрез снимките създаваш и миговете скъпи чудно оживяват, защото ти сърцето и душата в снимането влагаш, Погледнеш ли веднъж - не се забравят! И винаги, когато ме попитат, дали си имам фотограф любим, аз с усмивка, на секундата извиквам, че няма по-добър от теб, от София до Рим.

Юлияна Мицева

Ивелина Чолакова е един от най-зареждащите хора, които някога съм срещала. Толкова много енергия и позитивизъм събрани в една личност. Човек, който обича работата си и не може да го скрие. Изключителен професионализъм и много свежи идеи. Щастлива съм, че те избрахме да заснемеш сватбата ни. Освен страхотен фотограф, получих приятелско и топло отношение! Винаги бих те препоръчала и ще останеш специална за мен

Ели и Наско

Снимките на Ивелина, по-точно сватбена фотосесия , бяха подарък за приятели. Та след като видях вече готовите снимки и албума разбрах, че това са най-чудесните и емоционално заредени фотографии, които съм виждала! Прекрасно свършена работа, за която ще продължавам да препоръчвам с две ръце точно Ивелина Чолакова!

Теменуга Коларова

Да те снима Ивелина е повече от фотосесия. Това е преживяване, след което получаваш красиви спомени, обработени и поднесени с професионализъм и стил. Препоръчвам с цялото си сърце!

Мая Михайлова

Познавам Ивелина още от времето преди да се отдаде на фотографията. Не ме учуди фактът, че толкова бързо тя се превърна не само в истински професионалист, но и в предпочитан семеен фотограф. За да бъдеш добър фотограф не са нужни само технически умения и познания. Трябва да можеш да уловиш чувството, красотата не само на образа, а вътрешното излъчване. Да можеш да предразположиш човека пред обектива да бъде себе си и то в най-добрата светлина, която камерата да запечата. Всичко това може да направи само човек, носещ усета за добро, красиво, за емпатия и с желание да постигне най-доброто. Това е Ивелина - истинска, чувстваща, предразполагаща и в същото време - страхотен професионалист. Тя е запечатала едни от най-прекрасните кадри на семейството ми. Участвала е неведнъж в благотворителни каузи. Ползвала съм услугите и за фирмени мероприятия и празненства. Ивелина не запечатва образите. Тя запазва емоциите на тези моменти и снимките ще ни радват години наред, връщайки назад не просто спомена за нечий лик, а усещането, емоцията и преживяването, които са уловени на снимките.

Марина Кузманова

Ивелина Чолакова е един изключителен професионалист на първо място. Срещна ни креативността и уникалността, която аз търсех, а тя правеше. Така неусетно направихме и първа фото сесия с моите тогава малки, малки хлапета. Фото сесията мина повече от по ноти, когато човек е роден за работата си и я върши с удоволствие. Работата с деца е трудна, но Ивелина я превръща в удоволствие. Ето как се превърна в нашият семеен фотограф. Доверихме се на нея и за нашата сватба. И в тази сфера професионализъм не избяга. Не само уникални снимки, но всичко съчетано и обсъдено, обосновано. Човек, който ще ви усети и наистина ще получите повече и от очакваното! Силно препоръчвам работата на Ивелина Чолакова и се доверявайте на професионалистите. Човек не само с опит зад обектива, но и с реализирана фотоизложба, и лектор и творец. 🙂

Мая Стайкова

Скъпа Иве, ти си най-добрият фотограф, страхотен професионалист, най-слънчевият и енергичен човек когото познавам! Нашата сватба беше една невероятна приказка, благодарение на твоя талант и прекрасните снимки които ни направи. Огромно благодарим мила Иве. <3 <3 <3

Виктория и Стамен

Ива снима с душа и затова улавя душата. Благодарение на нея имаме прекрасни семейни снимки. В бизнес-проектите си също се представям с направените от нея фотографии. Благодаря ти, Иве! Пожелавам си скоро да реализираме и обсъжданата сесия на открито. 🙂

Борислава Костова

Ивето Чолакова е усмихната фея на семейните фотосесии. Няколко поредни години Коледната ни фотосесия при нея е част от Магията, на която Декември месец ухае! Не знам как го прави, но винаги сме по-усмихнати, по-красиви и по-слаби зад нейния фотообектив! Отделно от фото-професионализма й, да познавам и общуваш с Ивето е равносилно на лято в Сибир! Иве, we love you ❤

Петя Шарланджиева

Ивето е нашият страхотен семеен фотограф! Всяка Коледа тя улавя моментите, които излъчват обич, сплотеност, много любов и щастие! Прави го, защото в студиото си ни предразполага да бъдем в домашна и уютна обстановка и да бъдем истински! И когато към това прибави професионалния си поглед към нещата и капчица любов, се получават най-страхотните снимки! И няма кич, безброй декори, цветове и т.н., което харесвам най-много! На снимката си ти, твоето семейство и вашата любов!

Мила Величкова

След две събития на мои близки хора, на които ти беше фотограф, просто нямаше как да изберя друг за нашата сватба. Фото - Ивелина. Двете думички просто си вървят заедно. Прекрасна си! Усмихната, позитивна, старателна и с огроооооомно сърце! С радост бих те препоръчала на всеки, защото благодарение на теб и колегите ти, ние имаме един от най-красивите си мигове, събрани в снимки.

Никоела и Методи

Видях прераждане на живо. Смахнато нали? Всъщност, станах свидетел как медик се превръща във фотограф, водена от любов към красивото. Ива не само прекраснo запечатва спомени, а и ги създава. Умее да види хубост и емоция във всичко и да му вдъхне живот. С жар и смях чрез обектива си прави камъните интересни, бебетата щастливи, младоженците смели, свекървите мили, а бръчките по дрехите и лицата - красиви. Детето ми пораства в нейните кадри, е и аз остарявам, ама „като катедрала“, както се казва. Падам си "Монк" и често търся прецизност. Лесно я намирам в нейния точен фото-мерник. Радвам се, че експериментира, има необикновен поглед и че не е избрала да стане снайперист. Фотоизкуството на Ива е едно от малкото неща, които харесвам „в рамки“. Дано имаме време за още, Иве. Обичам те!

Марго

Ива не ме снима, тя ме създава; Не ме вкаменява в най- добрата ми поза – само ме кара да се усмихна; Не настоява да бъда себе си – открива ми коя съм и коя мога да бъда; Не ме убеждава колко добре изглеждам - само ми изпраща снимките; Не ме съветва какъв родител да бъда -  показва колко прекрасни са децата ми, колко бързо са пораснали, как блестят очите им  и колко много обич заслужават. Не ме кара да се чувствам обичана - само извлича онзи поглед на съпруга ми, който е лично и само за мен, и който е повече от хиляди строфи. Не ме оставя да потъна в сивото и безличното на делника – цветното и топлото ме гледат от стената всеки ден. Ива е творец и съзидател. Не просто фотограф. Ива чувства и обича. Не просто снима. Ива е онзи подарък, който всеки от нас заслужава.

Зарина Василева

За първи път се запознахме с Ивето малко след първия рожден ден на нашия син Адриан, получихме ваучер за фотосесия от наша близка приятелка. Беше страхотно! Ивето има толкова голямо сърце, толкова е забавна, мила и добричка,  има страхотен подход към децата и е  незаменим събеседник. Джеймс не обича да се снима, но остана очарован от отношението й към нас, бяхме си като сред свои, нямаше го напрежението как да застанеш, как да се усмихнеш! Ивето винаги успява да улови онези малки незаменими и незабравими моменти – една усмивка, допир, целувка и жест, една прегръдка. Чудесна си, Ивче! Благодаря ти,че успяваш да накараш Джеймс да се снима! 🙂 Че успяваш да запечатиш нашите “малки” “големи” моменти.  Домът ни е пълен с едни малки чудеса, които ни карат да се усмихваме всеки път! С много обич, До следващата среща 🙂

Пенка, Джеймс и Адриан Болди

Ивелина е нашият семеен фотограф от години. Децата ми израснаха пред обектива й. Споделя с нас всичките ни семейни празници. Фотографията за Ивето не е професия, нито изкуство, нито хоби, тя е нейната душа. Ивето надниква в теб през обектива си и хваща настроението, емоциите, вътрешната ти красота и някак успява да ги изкара наяве. При нея няма заигравка със специални ефекти, тя не разчита на декор и извънземна техника. Ивето просто си я има тази дарба, вижда момента преди да се случи и го улавя. За да се харесам на снимките й, нямам нужда от дебел слой грим, специална прическа, уникален тоалет или фотошоп, при нея всичко естествено е красиво. Никой друг фотограф не е успявал да ме зарадва толкова, да разсмее децата и да превърне сесията в чудесно семейно забавление. Искрено сме й благодарни, че увековечава спомените ни толкова прекрасни и живи.

Мария Пеева

Ивелина Чолакова или просто Ивето – нашият семеен фотограф! Една приказна фея, която моите деца обожават! Имах късмета обща приятелка да ни срещне и оттогава тя е единствената, на която гласувам доверие да запечатва спомените ни. „На снимки при Ивето” е вече наша традиция, нещо като семеен празник. „В студиото на Ивето се чувстваме звезди” – това казват моите момичета и никога, ама никога не искат да си тръгват от там. Много мила, с усет към детайлите, успява да улови най-точните и най-естествените моменти. Отдадена на добрите каузи многократно ни е снимала за дарителски кампании за болни дечица. Благодаря от сърце за всяка снимка, за всеки мил спомен, за всяко щуро преживяване на терен! 🙂

Евгения Пушникова

Дължа първата си среща с Ивелина на кумата си, която ме изненада с ваучер за фотосесия. Признавам, че преди това винаги съм се чудела защо пък е нужно да се ходи при професионален фотограф и какво толкова…НО! След първите усмивки в студиото в „Люлин” последваха нови срещи.  Ивето винаги успява да ме зареди с усмивката си и… със снимките, на които се харесвам! За пръв път се харесвам на снимки! С радост и нетърпение очаквам всяка среща и всеки кадър. Знам, че прекалявам с нетърпението си, но… дамите ще ме разберат. Кой не би искал да се види красив… Благодаря, Иве! През твоя обектив виждам как расте и Али, която всеки път успяваш да разсмееш.  Аз не успявам, но ти нямаш пропуск… Благодаря!

Веселина Пършорова

Никога не сме харесвали големи сватби, с всички традиции, огромни рокли, множество от роднини и цялата суета, която придружава една сватба. Затова, когато със съпруга ми решихме да сключим брак, взехме решение сватбата ни да се състои от тесен кръг от най-близките роднини, без никакви други традиционни „екстри“. Но това, за което бяхме и двамата сигурни е, че искаме една прекрасна фотосесия, която да ни остави красиви спомени от това събитие. Започнахме да разглеждаме сайтове на много фотографи, но всеки от тях ни казваше, че за толкова малка сватба, не си зслужава усилието и времето им. Започнах да се притеснвам сериозно, а времето вървеше. Тогава си спомних за моя съученичка, която се занимава с фотография и я помолих за съдействие. Тя горещо ми препоръча услугите на Ивето Чолакова и ме  увери, че тя никога не би реагирала грубо или с пренебрежение към моя случай. Взех телефона и започнах да се чудя как да звънна и да поднеса на Ивето информацията за моята сватба, че тя ще бъде далече от забавните според традициите сватби, така че да не се откаже, защото ще й се стори скучно и далеч от идеята за фотографско предизвикателство. Набрах телефона със страх и притеснение. За тези, които познават Ивето ще бъде излишно да обяснявам какъв човек е тя. Но за тези, които четат тези редове ще се опитам да опиша възможно най-реално нейните качества с ясното съзнание, че няма да ми стигнат думите и редовете. Толкова спокойна, лъчезарна, разбираща и себеотдаваща се личност не бях срещала скоро. И това гарнирано с голяма доза професионализъм, защото Ивето не е от хората, които претупват нещата, само за да вземат поръчката. Ивето подходи с такова внимание и уважение към моята ситуация, успокои ме, че от всяка сватба, каквато и да е тя, може да се извлекат прекрасни кадри. Лицата, казва тя, лицата на хората ме интересуват. Искам да снимам лицата на хората и техните емоции, които изпитват по времето на една сватба. Не са важни количеството хора, а техните чувства и аз искам да съм част от това. Когато дойде денят на сватбата, Ивето беше на вратата ми като швейцарски часовник в уречения час. Започна да щрака с такъв ентусиазъм, в същото време бъбрехме и се хилехме, а тя се възхищаваше и радваше искрено на всяка дреболийка, било то пръстенче, герданче или друга джунджурийка. И твореше ли твореше. Нареждаше композиции, правеше аранжименти, щракаше всяка моя или на съпруга ми и гостите крачка. Докато се усетим и Ивето стана като част от роднините. Аз забравих, че имаме фотограф, но не и Ивето. Тя хем се забавляваше с нас, хем не спираше да си върши работата. Когато отидохме да правим фотосесията само с нас и без роднини, нямахме никакъв предварителен план или идея какво да правим. Имахме само една ретро кола, грабнахме едно одеяло, вино и чаши и хукнахме в парка. Страшно беше забавно. Тъй като никой от нас не е професионален модел си мислехме ,че ще се сковем. Но не и с Ивето. Тя просто ни остави да правим нещата както ги усещаме, а тя просто летеше наоколо, катереше се по скамейки, лежеше по земята и правеше какви ли не чудеса, като от време на време ни даваше само леки насоки. Когато денят приключи, нямахме търпение да видим снимките. Първоначално Ивето ни изпрати една-две обработени снимки и те бяха толкова красиви, че ние полудяхме от възторг. А след като ги публикувахме във Фейсбук и видяхме реакцията на приятелите ни, вече не можехме да се стърпим.Започнах да давам зор на Ивето ( за което дълбоко й се извинявам), защото като всеки един нормален човек си въобразих, че моята сватба е единствената важна и не осъзнавах колко заета е тази жена. Да не говорим за прекрасното й семейство, на което тя толкова много държи. Ивето не закъсня нито с ден повече от уговореното време за обработка на снимките. Покани ме в нейния апартамент, за да ги разгледаме заедно на нейния огромен телевизор. Направо останах без дъх. Толкова бяха красиви всички снимки. Беше успяла да хване всички емоции на присъстващите. Сдържаните сълзи на баща ми и зачервените очи на майка ми. Опитах се и аз да не се разплача (а аз съм си от ревливите), дори не помня дали всъщност не се разревах на диванчето на Ивето. Снимките ни предизвикаха фурор сред приятелите и роднините ни. Всички бяха толкова възхитени и с усещането, че сме имали най-красивата и огромна сватба. И това благодарение на Ивето. Страхотен фотограф и човек. Сега вече сме трима в нашето семейство и вече нямам търпение малкото човече да направи първата си фотосесия. Пак там, пак при Ивето. С благодарности за прекрасните спомени,

Мария и Явор